top of page

Om Oss

Medlemmene kommer i dag fra området sør for Alicante. Hvor hovedtyngden er fra Gran Alacant – hvor også klubbhuset er.

Dette innbærer at vi geografisk sett er den ”midterste” norske klubben på Costa Blanca.

Medlemskap kan tegnes av myndige norske statsborgere og deres ektefeller/ samboere, samt av skandinavisk / engelsktalende personer med særlig tilknytning til Norge, og / eller det norske miljøet i Spania.

Klubben skal være et sosialt tilbud for nordmenn i Alicante-området, og vi skal også forsøke å bistå medlemmene med det som måtte fortone seg som en utfordring i deres nye hjemland / ferieland.

 

Om Gran Alacant, livet og litt historie.

​​Øst for sentrum av byen Santa Pola i retning av Alicante, ligger urbanisasjonene som utgjør Gran Alacant. Her finnes tusenvis av boliger, en rekke butikker, restauranter, barer, strender og andre tilbud. Mesteparten av befolkningen i Gran Alacant er av utenlansk opprinnelse. Det er særlig briter, tyskere og skandinaver som dominerer.

Santa Pola er en kystkommune som ligger snaut 20 kilometer sør for Alicante. Kommunesentret og byen huser en av Costa Blancas største og mest kjente fiskehavner. Allerede i det fjerde århundre før Kristus bodde det mennesker i området som i dag utgjør Santa Pola kommune. I Cueva de las Arañas i la Sierra de Santa Pola, er det funnet spor etter iberiske bosetninger fra denne tidsepoken. Også grekerne og fønikerne har satt dype spor etter seg i Santa Pola. I det første århundre etter Kristus begynte romerne å bygge havnen Portus Illicitanus, som er utgangspunktet for dagens havneanlegg og det moderne Santa Pola. Romerne etterlot seg blant annet et anlegg for å salte fisk og la Casa Romana del Palmeral – en romersk villa fra det fjerde århundret etter Kristus. Begge stedene er tilgjengelig for publikum. ​Fra Romerrikets fall og frem til høymiddelalderen var Santa Pola gjenstand for konstant fraflytting. På 1300-tallet innlemmes området i kongedømmet – Reino de Aragón. I denne perioden herjet lovløse og pirater i distriktet. Derfor begynte oppføringen av både en festning og flere utkikkstårn. På 1700-tallet vokste så vel befolkningen som økonomien i Santa Pola betydelig. Og i 1812 frigjorde landsbyen seg fra Elche, som gjennom århundrer hadde vært administrasjonssenter. I 1874 fikk Santa Pola bystatus av kong Alfonso XII. I løpet av 1900-tallet befester Santa Pola seg som en av de viktigste og travleste fiskehavner i Spania. I siste halvdel av århundret begynner dessuten turismen å gjøre seg gjeldende i området. Dagens Santa Pola er hovedsakelig basert på fiske og turisme.

bottom of page